Predpražniki za avto – obvezna oprema vašega avtomobila

Predpražniki za avto – obvezna oprema vašega avtomobila

Vsak avtomobil ima obvezno in neobvezno opremo. Predpražniki za avto zagotovo spadajo v del z neobvezno opremo. Toda če ne že ob prvem pogledu v notranjost avtomobila, boste vsaj ob prvem čiščenju talnih površin avtomobila ugotovili, da so še kako pomembni in da jih potrebuje prav vsako vozilo. Da pa bo med široko ponudbo izbira malo lažja, vam podajamo nekaj nasvetov, ki jih je pri nakupu predpražnikov za avto vredno upoštevati.

Kaj so predpražniki za avto?

Predpražniki za avto so kosi, narejeni iz različnih materialov, ki estetsko lepo dopolnijo notranjost vašega vozila, hkrati pa ga ščitijo pred odvečno umazanijo, ki bi se lahko zarila v podlogo, ki je prevlečena po tleh. Njihov glavni namen je, da jih lahko na enostaven način vstavite v vozilo in jih tudi hitro odnesete iz njega ter jih tako enostavno očistite vse umazanije, ki ste jo v osebno vozilo prinesli s svojimi čevlji.

Zakaj potrebujete kakovostne predpražnike za avto?

Predpražniki za avto vam močno olajšajo delo pri čiščenju vašega vozila. Brez njih bi za sesanje avtomobila porabili veliko več časa in tudi živcev, da bi posesali smeti, ki so se nabrale v različnih kotih v okolici sedežev. Tudi če pride do nezgode in se polije smrdljiva tekočina, predpražnik le odstranite iz vozila, ga dobro operite, posušite in namestite nazaj v vozilo.

predpražniki za avto

Koliko predpražnikov potrebujete?

V večini vozil zadostujejo štiri predpražniki, kljub temu, da imajo 5 sedežev, saj običajno pod sredinskim sedežem na zadnji klopi ni dovolj prostora za še en predpražnik. Predpražniki za avto po meri pa so danes lahko izdelani že tako, da sta predpražnika pod zadnjo klopjo toliko širša, da pokrijeta tudi ožji prostor pod sprednjim sedežem. Nekateri pa uporabljajo predpražnike tudi v prtljažnem prostoru, saj se tam najpogosteje prevaža tovor, ki je umazan ali pa ima veliko možnost razsutja.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri predpražnikov?

Ko kupujete predpražnike za avto morate biti pozorni na to, da so izdelani iz kakovostnih materialov, po meri in da ne zahtevajo zahtevnega in dolgotrajnega čiščenja.

Kakovostni materiali igrajo ključno vlogo

Ko se odločite, da boste kupili predpražnike za avto, se morate najprej odločiti, iz katerega materiala bodo izdelani. V grobem ločimo predpražnike izdelane iz gume in tekstilne predpražnike, ki so najpogosteje izdelani iz polipropilena.

Gumijasti predpražniki za avto

Glavna prednost gumijastih predpražnikov je zagotovo ta, da ne prepuščajo vode. Tako se odvečna voda, ki zastaja na podplatih vaših čevljev v deževnem ali sneženem vremenu, ne vsrka v podlaga, temveč ostane na predpražniku in jo nato preprosto odlijete. Tudi s sesanjem nimate popolnoma nobenega dela, saj vse smeti enostavno stresete, predpražnik splaknete z vodo in počakate, da se osuši.

Gumijasti tepihi za avto imajo zaradi različnih možnosti oblikovanja vzorcev na gumi tudi izredno široko paleto različnih modernih dizajnov.

predpražniki za avto

Tekstilni predpražniki za avto

Tekstilni predpražniki pa imajo bolj mehak videz, saj so izdelani iz polipropilena, katerega vlakna dajo površini mehak videz. Zaradi lepega in mehkega izgleda se veliko ljudi odloči prav za njih. Kakovostno izdelani tekstilni predpražniki tudi niso več tako zahtevni za čiščenje, saj se umazanija ne zažira tako globoko v njih, kakor se vam lahko zgodi pri preprogi v dnevni sobi.

Ne glede na to, ali se boste odločili za gumijaste ali tekstilne predpražnike, pa se morate zavedati, da je potrebno izbrati kvalitetnega proizvajalca predpražnikov za v avto, saj si verjetno ne želite, da bi bili predpražniki ne glede na količino uporabe, uničeni že po enem letu.

Izdelava po meri je velik plus

Ker je danes na tržišču že zelo široka ponudba vozil različnih dizajnov, je samoumevno, da verjetno ne more vsak predpražnik ustrezati vsakemu vozilu. Seveda lahko v trgovinah opazite univerzalne predpražnike, toda v primeru, da ne bodo ustrezali vašemu vozilu, jih boste morali prilagajati, s čimer pa bodo izgubili svojo vrednost tako v estetskem, kot tudi v praktičnem smislu. Preveliki predpražniki za avto predstavljajo nevarnost, da se del predpražnika zatakne pod stopalko, premajhni pa se lahko premikajo po površini, saj niso dovolj fiksirani in tudi to lahko povzroči nevarnost. Zato izbira predpražnikov za avto, izdelanih po meri prinaša veliko manj težav, saj predpražnike enostavno naročite, prevzamete, namestite v svoje vozilo in že se lahko odpravite novim pustolovščinam naproti.

YouTube video

Ne komplicirajte si življenja z zapletenim čiščenjem

Ko se odločate za nakup predpražnikov za avto se pozanimajte tudi o tem, kako jih je treba vzdrževati. Kakovostno izdelani predpražniki skoraj ne potrebujejo rednega vzdrževanja z izjemo čiščenja. Nikakor si ne zakomplicirajte življenja z izbiro predpražnika, ki zahteva veliko čiščenja in vzdrževanja z različnimi čistili in raje porabite čas za čiščenje predpražnikov za dejavnosti, ki vas veselijo.

Čeprav nikjer ne piše, da so predpražniki za avto obvezen del vozila, si notranje kabine avtomobila brez njih ne znamo predstavljati. Danes lahko izbiramo med široko ponudbo, zato je pomembno, da izberemo take, ki bodo ustrezali našemu vozilu in nam ne bodo povzročali preveč sivih las zaradi čiščenja.

kakovostne avtomobilske preproge

Enostavno čiščenje tipskih preprog za vozila

Za čiščenje avtomobilov in vozil na sploh se lahko zelo dobro obnesejo različne vrste preprog. Med najbolj priljubljene avto preproge zagotovo sodijo tipske, ki so lahko izdelane iz tekstilnih materialov ali pa so gumijaste.

Članki iz iste kategorije:

Comments are closed.