Izberite preproge za avto, ki bodo prave za vas

Izberite preproge za avto, ki bodo prave za vas

Preproge za avto predstavljajo detajl, a hkrati zelo uporaben kos materiala v vašem osebnem avtomobilu, saj omogočajo lažje in hitrejše čiščenje vašega vozila. Marsikomu se zdi, da izbiri preprog za avto ni treba posvetiti veliko pozornosti. Toda s premišljenim nakupom si zagotovite, da boste izbrali preproge, ki bodo popolnoma ustrezale vašemu vozilu in vam ne bodo povzročale težav s prehitro obrabo, drsenjem po vozilu, mečkanjem …

Kaj so preproge za avto?

To so posebno oblikovani kosi tekstila, ki jih položite na dno sedežev vašega avtomobila. Namenjene so temu, da se na njih zadržuje umazanija, ki jo v vozilo prinesete s čevlji in jo ob čiščenju preprosto odstranite tako, da preprogo vzamete iz vozila, enostavno posesate oziroma očistite in vrnete v vozilo.

Koliko preprog za avto potrebujem?

V navadnem osebnem vozilu je po navadi prostora za štiri preproge v kabini vozila, torej pod vsakim sedežem ena, le pri sredinskem sedežu največkrat ni prostora za preprogo. Zelo priročno je tudi, če se odločite za preprogo tudi v prtljažnem prostoru, saj se prav tam najpogosteje kaj raztrese ali polije, hkrati pa prav tja nalagamo umazane stvari, ki jih moramo prepeljati iz točke A na točko B.

preproge za avto

Iz česa so preproge za avto izdelane?

Izdelane so iz posebnega materiala polipropilena. Ta omogoča, da je njihova površina mehka in prijetna na otip. Na spodnji strani pa imajo poseben gel, ki preprečuje drsenje preprog po površini.

Ali preproge za avto res ne drsijo?

Kakovostne preproge za avto ne drsijo, saj imajo na spodnji strani poseben gel proti drsenju, hkrati pa imajo v vsakem vogalu tudi poseben čep, ki ga lahko namestite na dno vozila. Z uporabo čepov imate še večje zagotovilo, da preproga ne bo drsela in se morebiti zataknila za stopalke.

Kaj je pomembno pri izbiri preprog za v avto?

Ko se odločite za nakup preprog za avto, morate tako kot pri vsaki stvari malo pregledati trg, da vidite ponudbo in ugotovite, na kaj morate biti pri izbiri preprog res pozorni. Če preproge za avto izberete premišljeno, je to zagotovilo, da boste z njimi zadovoljni in brezskrbni več let. Pri preprogah za v avto je pomembo, da so izdelane kakovostno, prilagojene meram vašega vozila in iz materiala, ki omogoča enostavno čiščenje.

  • Kakovostna izdelava

Preproge za avto morajo biti izdelane kakovostno. Površno izdelane preproge iz cenenih materialov se lahko hitro začnejo trgati, upogibati ali celo drseti po površini. Vse to niso le detajli, ki bi zmanjšali lep izgled vozila, temveč lahko zaradi preproge, ki vam je zdrsnila pod stopalke, ali pa se je vanje zataknila zatrganina, povzročite hudo prometno nesrečo, ker ne boste mogli hitro pravilno odreagirati.

Hkrati pa kakovostna izdelava preprog za avto pomeni tudi lep in moderen izgled, ki je skladen s stilom avtomobila. Kakovostno izdelano preprogo prepoznate po lepo in estetsko zašitih robovih, mehki zgornji površini z enakomerno dolgimi vlakni ter gladki in enotni spodnji površini.

preproge za avto
  • Izdelane po meri

Danes imamo na trgu izredno široko ponudbo vozil. In čeprav bi lahko na prvo žogo rekli, da bi lahko za večino avtomobilov uporabili enake preproge, to nikakor ne drži. Morda si to lahko malo lažje predstavljate s pomočjo telefonov in nakupom novega ovitka za telefon. Na trgu imamo veliko pametnih telefonov enake velikosti, toda vseeno ne moremo za vse uporabljati enakih ovitkov za telefon. Tudi če lahko zaradi velikosti namestite enak ovitek na več telefonov različnih znamk, ta ovitek ne bo enako funkcionalen na različnih telefonih, saj ima vsaka znamka stranske tipke drugje na telefonu, zato se luknjice na ovitku ne bodo nujno prilegale tipkam na telefonu. Enako je pri avtomobilih. Lahko uporabite univerzalne preproge za avto, vendar ni nujno, da se bodo vašemu vozilu ustrezno prilegale zaradi različnih zavojev dna in oblik sedežev, ki jih imajo različne znamke avtomobilov. Če boste morali preprogo naknadno rezati ali pa bo drsela po površini, ker bo premajhna, ste si naredili medvedjo uslugo.

Investicija v preproge za avto po meri zato ni slaba ideja, saj vam zagotavlja, da se bodo preproge popolnoma prilegale vašemu vozilu in vam od trenutka, ko jih boste prvič namestili v vozilo, ne bodo povzročale nobenih težav.

YouTube video
  • Enostavno čiščenje

Pri izbiri pravih preprog za avto je pomembno tudi, da ste pozorni na material, iz katerega so izdelane. Material mora biti tak, da se umazanija ne zažira globoko vanj, da ga lahko enostavno sesate in da lahko v primeru kakšne nezgode s politjem pijače tudi uporabite čistilo in s tem ne poškodujete vlaken zgornje površine. Iz teh razlogov so preproge za avto pogosto izdelane iz polipropilena.

Preproge za avto so za vaše vozilo pomembne tako iz dekorativnega kakor tudi iz uporabnostnega vidika. Pomembno pa je, da jih izberete premišljeno, saj boste le tako lahko izbrali preproge, ki bodo kakovostno izdelane in vam bodo služile še dolgo.

Strešni kovčki so najpreprostejši način, da povečamo uporabno prostornost avtomobila. Preberite več …

Članki iz iste kategorije:

Comments are closed.