Olajšajmo si čiščenje avtomobila

Olajšajmo si čiščenje avtomobila

Večina voznikov ne usmerja veliko pozornosti nožnemu predelu v kabini svojega voznika. Tovarniške preproge so večinoma dovolj, da preprečimo umazaniji, da bi prišla v kontakt s plastiko, kovino in drugimi materiali. Sčasoma pa bomo s čevlji, kljub osnovni zaščiti tal avtomobila, v kabino prinesli dokaj veliko vlage, kamenčkov, prahu ipd. S tem lahko povzročimo trdovratne madeže v predelu za voznika, sovoznika in potnike. Najboljša zaščita proti temu je, če kupimo poprodajno izvedbo tepiha, ki je lahko narejen iz gume ali tekstila.

Gumijaste preproge za avto so zelo vzdržljive

Največja prednost, ki jo imajo gumijasti tepihi za avto je njihova izredna vzdržljivost. Brez težav jih lahko uporabljamo tudi več let, saj so zelo odporni na fizično obrabo. Namestimo jih lahko brez posebnih orodij in predpriprav. Nudijo pa nam odlično zaščito pred raznovrstno umazanijo. 

Gumijasti tepihi za avto
Gumijasti tepihi za najboljšo zaščito vašega avtomobila – Gumijasti tepihi za avto omogočajo hitro čiščenje umazanije

Strokovnjaki priporočajo uporabo gumijastih preprog za avto skozi celo leto. Najbolj pa so uporabne v zimskem času, saj je na cesti in ozračju veliko vlage, ki jo vede ali nevede neprestano prinašamo v vozilo. Tovarniške preproge so zelo osnovne in nudijo omejeno zaščito pred velikimi količinami vlage. Sčasoma ta prodre do kovine na tleh vozila. Tam pa povzroči oksidacijo kovine, kar povzroči rjo in druge poškodbe.

Veliko lahko storimo, če si omislimo gumijaste tepihe za avto, saj so ugodni za nakup in na voljo za avte, SUV-e, kombije, tovorna vozila ipd. Nudijo odlično zaščito tal nožnega predela spredaj in zadaj v vozilu. Narejeni so tako, da jih je mogoče hitro očistiti z vodo ali milnico. 

Tekstilni tepihi nudijo zadovoljivo zaščito

Nekateri vozniki želijo, da zaščitni tepihi služijo tudi kot estetski dodatek v kabini vozila. Za to nalogo so najboljši tekstilni tepihi, ki so na izgled izredno privlačni. Na voljo so v številnih barvah, postavitvah, z vgrajenimi vzorci in drugih lastnostih. Našemu vozilu dodajo kanček prestiža, ki izboljša občutek vožnje.

Tekstilne preproge za avto
Tekstilne preproge za avto so na voljo v različnih barvah

Vsi tekstilni tepihi nam nudijo zelo podoben nivo zaščito, če jih primerjamo z gumijastimi. So tudi vzdržljivi na obrabo čevljev in druge mehanične poškodbe. Čiščenje je priporočeno bolj pogosto, saj se lahko razvijejo neprijetne vonjave v tepihu, če se dalj časa na njem nabira vlaga in umazanija. 

Velika prednost, ki jih imajo tekstilne preproge je ta, da se jih je mogoče prikrojiti našim potrebam. Nekatere spletne trgovine imajo v ponudbi preproge po meri, kjer lahko po želji določimo številne elemente, kot so barve, vzorci, napisi ipd. Njihova prednost je ta, da se popolnoma prilagajajo našemu vozilu. Pred uporabo jih ne bo potrebno rezati ali drugače prirejati, saj jih samo položimo na tla v vozilu.

Preproge za avto po meri so priporočene za vse voznike

Najbolj razširjene preproge za avto so univerzalne. To pomeni, da jih lahko uporabimo v kateremkoli avtu številnih proizvajalcev. Za pravilno prilagajanje pa jih bomo morda morali odrezati ali drugače prilagoditi nožnemu delu za voznika, sovoznika in potnika na zadnjih sedežih. Gumo lahko odrežemo, tekstilni tepihi pa so načeloma na voljo v tipskih izvedbah.

YouTube video
Predstavitev gumi tepihov Gledring v oddaji Volan 1. del

Voznikom se najbolj priporočajo preproge za avto po meri, ki se popolnoma prilagajajo tlom našega avta. Uporabimo jih lahko pri določenih avtih ali serijah avtov. Nudijo najboljšo in najbolj popolno zaščito tlom našega avta skozi celo leto.

Univerzalni in tipski gumijasti tepihi za avto

Večina gumijastih tepihov za avto je univerzalnih. Namenjeno si uporabi v večjih in manjših avtih. Narejeni so tako, da se prilagajajo tlom večine vozila, vendar morda ne bodo popolnoma združljivi z našim vozilom.

YouTube video
Predstavitev gumi tepihov Gledring v oddaji Volan 2. del

Morda jih bomo morali do določene mere odrezati, da se bodo bolj ujemali z nožnim delom v vozilu. Poznamo pa tudi preproge po meri za avto gumijaste izvedbe, ki so namenjene za najboljše ujemanje z našim vozilom.

Tipski tekstilni tepihi za avto

Našemu vozilu hitro dodamo malenkost prestiža s tekstilnimi tepihi za avto. Te najpogosteje najdemo v tipski izvedbi. To pomeni, da lahko izbiramo med izvedbami, ki so narejene za določeno vozilo. Njihova prednost je ta, da ne bomo potrebovali nobenih prirejanj ali dodatkov, da tepih prilagodimo našemu vozilu. To je tudi najboljša izbira za voznike, ki želijo izboljšati tovarniški izgled kabine.

Kdaj se priporoča izbiro gumijastih preprog?

Gumijaste preproge se priporoča za voznike, ki bolj obremenjujejo svoje vozilo na vsakodnevni ravni. Če veliko vozimo, radi jemo v avtu ali prevažamo živali, so gumijaste preproge najboljša izbira. Priporočeni so tudi za starejša vozila za katera morda druge preproge niso na voljo. V zimskem času so tudi dobra izbira, saj je guma odporna na vlago in umazanijo, ki jo v kabino prinesemo s čevlji.

Nizka nakupna cena, dolga življenjska doba in odlična sposobnost ujema prahu, vlage in druge umazanije naredi gumijaste tepihe za avto zelo zaželene. Predstavljajo odlično investicijo za rabljena in nova vozila, saj bomo z njihovo uporabo ohranjali višjo čistost kabine na kratki ni dolgi rok.

Kdaj se priporoča izbira tekstilnih preprog?

Večina tekstilnih preprog je namenjena uporabi za voznike, ki želijo estetsko privlačnost in zaščito v enem paketu. So odlična izbira za lastnike avtov, ki želijo izboljšati tovarniški izgled notranjosti svojega avtomobila. So manj primeri za terenska vozila, vendar nudijo popolnoma zadovoljivo zaščito za večino avtomobilov. Tekstilne preproge za avto po meri dodajo malenkost prestiža našemu vozilu. Obenem pa ščitijo tovarniško preprogo pred vlago, blatom, peskom, prahom in drugimi nevarnostmi. Namestimo jih lahko brez potrebe po orodju ali drugih dodatkih, saj so narejene, da se popolnoma prilegajo nožnemu predelu voznika, sovoznika in potnikov.

Članki iz iste kategorije:

Comments are closed.