Uporabimo streho avtomobila za prevoz prtljage

Uporabimo streho avtomobila za prevoz prtljage

Naš avtomobil je morda najbolj priročno orodje, ki nam olajša doseganje vsakodnevnih opravil. Njegovo učinkovitost lahko izboljšamo s številno opremo, ki jo je moč kupiti v specializiranih spletnih trgovinah z avtodeli. Mnogi vozniki se odločijo za nadgradnjo svojega jeklenega konjička s strešnimi nosilci za prevoz prtljage. Na njih lahko namestimo strešne kovčke ter prevažamo raznovrstne predmete. Tudi na vozila z golo streho je mogoče namestiti nosilce. Zaradi njihove dolge življenjske dobe, jih lahko brez težav uporabljamo več let, ne da bi jih morali zamenjati.

Prevažanje večjih predmetov znotraj kabine je nevarno

Kabina avtomobila ni namenjena prevažanju nerodnih in velikih predmetov. Tudi manjši predmeti lahko postanejo izredno nevarni v primeru zasilnega zaviranja, trkov in delovanje drugih fizičnih sil. Obenem pa je prenatrpana kabina hitro zelo moteča za voznika, sovoznika in potnike. Veliko bolje je, če strešni nosilci prevzamejo težo prevažanja malih in večjih predmetov. Te lahko pospravimo v strešni kovček ali pa privežemo oziroma pritrdimo za same nosilce. Vedno pa je priporočljivo, da se prepričamo, če so kovčki in večji predmeti dobro pričvrščeni na nosilcih ali strešnih tirnicah.

Mnogi vozniki se odločijo za nadgradnjo svojega jeklenega konjička s strešnimi nosilci za prevoz prtljage.

Olajšajmo si dolga potovanja

Vsako daljše potovanje z avtomobilom zahteva od nas, da naredimo dober načrt. Poskrbeti moramo za zadostno količino hrane, pijače in obisk številnih počivališč na avtocesti in tudi drugje. Dobro je tudi, če pred daljšimi vožnjami preverimo pritisk v gumah, količino hladilne tekočine in nivoja olja v motorju. Zelo pomembno pa je tudi, da poskrbimo za udobje vseh potnikov. V največ primerih povzroča veliko neudobja prtljaga, ki jo morajo potniki imeti ob rokah, ob nogah ter jo tudi nositi v naročju. To, kot prej omenjeno, je izredno nevarno. Obenem pa povzroča večjo utrujenost vseh potnikov v vozilu, saj se ne morejo sprostiti in uživati v vožnji. 

Prevažanje večjih predmetov na strešnih nosilcih je veliko bolj priročno, kot pa če imamo prenatrpano notranjost vozila. Na nosilce je mogoče tudi namestiti kovčke, ki so različnih dimenzij. Lahko pa kombiniramo kovček z drugimi elementi, kot so nosilci za smuči, kolesa ipd. Za prevoz smuči je priporočljivo, če uporabljamo nosilce za smuči, ki so izključno namenjeni prevozu vsaj štirih parov smuči.

Vozila z golo streho je tudi možno opremiti z nosilci. Predvsem manjši avtomobili nimajo dodatnih vtorov, tirnic ali prečk, kamor bi jih lahko namestili.

Strešni nosilci so vsestranski

Vsak avtomobil ima omejeno prostora v prtljažniku. Razen v primeru, da si lastimo poltovornjak s kesonom, bomo vedno dokaj omejeni z zmožnostjo prevoza prtljage. S strešnimi nosilci pa lahko prevažamo raznovrstne predmete, kot so pohištvo, športne pripomočke in še mnogo več. Nameščene jih lahko pustimo tudi dalj časa, če veliko potujemo in pogosto potrebujemo dodaten prostor za prevažanje večjih in manjših predmetov.

Nosilci za avtomobile z golo streho

Vozila z golo streho je tudi možno opremiti z nosilci. Predvsem manjši avtomobili nimajo dodatnih vtorov, tirnic ali prečk, kamor bi jih lahko namestili. V tem primeru je mogoče kupiti posebne nosilce za streho, ki jih zataknemo za podboje vrat. Namenjeni so prevozu manjše prtljage, kot so strešni kovčki in lažje pohištvo. Pomembno se je zavedat, da smo dokaj omejeni s težo predmetov, zato je vedno priporočljivo, da se seznanimo z najvišjo kapaciteto teže nosilcev.

Na trgu obstajajo številni nosilci za smuči, ki imajo različni pritrjevalni mehanizem.

Nosilci za smuči za avtomobil

Pot v gore ali hribe je pogosto dokaj zahtevna. Svoje vozilo moramo imeti opremljeno s primerno zimsko opremo, kot so zimske gume ter po potrebi imeti tudi verige. Enako pomembna pa je organizacija prostora oziroma prtljage. V visokogorske kraje se vsako leto odpravi mnogo ljudi z namenom smučanja. Tako morajo s seboj prinesti smuči ter drugo športno opremo, ki pa jo je dokaj nerodno prevažati v prtljažniku. Veliko boljša rešitev so nosilci za smuči, saj na njih lahko namestimo smuči različnih velikosti. Za prevažanje snežnih škornjev in druge obutve ter oblek pa je idealno, če imamo na strehi še strešni kovček. Tako imamo zelo veliko prostora na razpolago za prevažanje raznovrstne opreme za smučanje, bordanje ipd.

YouTube video

Nosilce za smuči se pritrdi na tirnice ali nosilce na strehi

Na trgu obstajajo številni nosilci za smuči, ki imajo različni pritrjevalni mehanizem. Najbolj pogosto se jih pritrdi na obstoječe tirnice oziroma prečke na strehi, ki so dokaj pogoste pri novejših avtomobilih. Poznamo pa tudi magnetne nosilce za smuči, ki se pritrdijo na golo streho številnih vozil. Te uporabljajo magnetno silo, da zadržijo smuči na svojem mestu med vožnjo. Pritrditi jih je mogoče tudi na navadne strešne nosilce, kamor lahko namestimo tudi drugo opremo, če nam seveda to dovoljuje razpoložljiv prostor.

Članki iz iste kategorije:

Comments are closed.